tisdag 29 april 2008

Snurrig klänning


Jag älskar rött, och cerise med för den delen! Det är så härligt starka färger och man blir glad av dem. Det här tyget, Campantrikå från Hilco, är jättehärligt och passar lillasyster perfekt. Mönstret är från Ottobre 1/2008. Det gick lätt att klippa till även om det var lite pill med mönsterpassningen. Sen började problemen...

Egentligen skulle det vara ett sprund bak med en tryckknapp. Eftersom jag först sydde ihop utan sprund, och dessutom med förstärkt raksöm eftersom sömsmånerna skulle pressas isär, orkade jag inte sprätta (avskyr verkligen att sprätta). Så jag kom raskt på att jag behövde inget sprund, det skulle säkert gå bra ändå... Jojo, naturligtvis fick jag den inte över huvudet på henne. Och då orkade jag inte sprätta igen så jag klippte av kantbandet istället. Tyvärr blev halsen lite väl vid då istället. Jag ångrade bittert att jag inte hade sprättat istället för det är en jättefin klänning annars. Alltså, den går ju bra att använda, men den hade varit ännu finare om halsöppningen varit lite snävare.

En detalj som jag tycker är jättefin är de halvkorta ärmarna med mudden vänd åt andra hållet. Blir en fin effekt tycker jag. Den är ganska vid men det är bara bra för då kan hon snurra bra. Och lillasyster blev förstås glad!! Hon har stått framför spegeln och beundrat sig själv och ville gärna visa upp klänningen för kameran.



söndag 27 april 2008

Färgglad tröja



Efter mycket inspiration från olika bloggar försökte jag mig på lite applikationer - och det visade sig ju inte alls vara särskilt svårt. Jag trodde ju aldrig att det skulle bli så bra men jag är HELNÖJD. Jag fäste applikationen med vlisofix på rätsidan och strök på Totally Stable på baksidan. Sen var det bara att köra på sicksack! Jag läste ett tips hos någon att sänka trådspänningen rejält så det ska jag testa nästa gång men jag tyckte det blev bra nog här.

Det här är en tröja till lillasyster som alltid går med näsan i vädret när hon hör flygplan. Mönstret är från Ottobre 1/2008. Det är en ganska vid tröja men det tror jag är luftigt och skönt när det blir varmare. Även halsringningen tyckte jag blev bra men jag fick ta kortare mudd än Ottobre rekommenderade, trots att jag använde mudd och tyg från Hilco?? Konstigt...

Någon som förresten har något knep för att sticka ner muddarna på ärmsluten om man har sytt ärmsömmen före mudden? Jag tycker trots allt att det blir snyggast när sömsmånen inte syns, men då kommer jag inte åt att sticka ner sömsmånen på mudden.

Tyg och mudd är som sagt från Hilco. Campantrikån är lite sladdrig att sy i men så stretchig och skön att ta i.

lördag 26 april 2008

Skjorta för sommarvärme

När storebror bara var i ettårsåldern hade han ofta skjorta när det var soligt och varmt ute. Det var verkligen ett perfekt plagg - lätt och luftigt men ändå täckande mot solen, speciellt uppe vid halsen. Sen blev det inte så mycket skjortor eftersom jag fick för mig att det inte var så bekvämt och barn ska ju i första hand ha bekväma kläder. Men nu är jag ändrat mig!! Jag köpte en kortärmad skjorta till storebror som är fyra år och han älskade den. Då måste han ju bara få en till, eller hur??

Jag är i stort väldigt nöjd med den här skjortan. Mönstret är från Ottobre och jag har följt det till punkt och pricka förutom att jag satt i tryckknappar istället för knappar. Det blir lättare för storebror att knäppa själv! Tyget är lätt och luftigt från Hilco och färgerna är bara så snygga. Ljust och fint för sommaren.

Det jag är missnöjd med är att jag inte såg till att fickorna blev lika i mönstret. Det ska jag absolut se till nästa gång för det ser lite konstigt ut. Det andra jag är missnöjd med är att den nedersta tryckknappen hamnade för långt ner. Det är visserligen jämnt men den borde ha skippats eller hamnat högre upp. Detta trots att jag följde mönstret...

Den var inte speciellt svår att sy. Det enda som egentligen var lite krångligt var oket eftersom det var så svängt. Speciellt spetsarna var svåra att få till!

Här kommer en lite närmare bild också!!


Byxor i mängd

Ett antal byxor har det blivit sedan jag började sy igen för ungefär ett halvår sedan. Och då menar jag byxor av mer jeanstyp. Jag har visserligen sytt en del mjukisbyxor också men jag får se om jag bloggar om dem endera dagen. Jag är mer stolt över dessa byxor dock. Jag har tyvärr inte fotat alla så det blir bara ett enda exempel. Får se om jag kommer mig för att fota fler inom kort.
Om man tittar bakåt så ser man verkligen utvecklingen. På de första byxorna hade jag framför allt problem med linningen och gylfen. Efter ett par tre byxor kom jag på lite knep och nu är jag faktiskt riktigt nöjd med detta också. På något par byxor är till och med gylfen perfekt!! (Och jag har ganska höga krav...)



Det här är ett par shorts till lillasyster i stl 92. Mönstret är från Ottobre. Jag har haft svårt att hitta ett bra mönster i den storleken men det här sitter bra på min lilltjej. Jag har klippt av mönstret ungefär 10 cm för att få shorts. De här är jag riktigt nöjd med och vill inte ändra på något!! :-)

Tyget kommer från en stuv som är inköpt på Ohlssons. Tyget är väldigt mjukt trots att det är denim och riktigt mörkt blått som jag gillar. Stickningarna är i orange tråd.




Här ser man byxorna bakifrån. Linningen är lite speciell eftersom besparingen och linningen är klippt i ett. Man viker ner linningen och syr fast den med en stickning. Jag sätter resår i hela linningen eller som här bara bak i alla mina byxor för att få bra passform.

Blogg?

Jag skapade den här bloggen för ganska länge sedan men det har inte blivit av att jag använt den. Men nu är det dags hoppas jag!