torsdag 18 december 2008

Nu är det jeans igen, nu är det...


Det var länge sedan jag sydde jeans/byxor och det var hög tid eftersom sonen hade brist på byxor i sin låda. Jag testade Ottobres jeansmönster från nr 4/2008 och det är verkligen ett bra mönster. De är lite snävare än de modeller jag testat tidigare, vilket innebar att det första paret jag sydde i manchester (mer om dem nedan) blev på gränsen till för små. Men de här, som jag sydde i denim i en storlek större blev bara så bra!! Förutom i midjan, där Ottobres byxor alltid glappar baktill, sitter de perfekt på sonen. Jag börjar förstå varför "Ottobrebarnen" alltid har skärp i sina byxor i tidningen för alla modeller jag testat hittills (och det är en del) är för stora i midjan trots att de sitter bra i övrigt. Och min son är ingen smalis heller... Så numera sätter jag alltid resår baktill och kortar av resåren betydligt om Ottobre har resår i själva modellen. Det bästa är ju förstås att ha knapphålsresår!!


Jeansen är sydda i mörkblå denim från Stoff och stil. Stickningarna är i orange tråd. Nästa gång ska jag testa särskild jeanstråd och se om det blir ännu bättre.


Som sagt sydde jag först manchesterbyxor i ekologisk manchester från Hilco. Tyget är jättefint men jag blev faktiskt inte helt nöjd med min sömnad. Förutom att de blev på gränsen till för små blev det något konstigt vid fickorna vilket gör att fickpåsen lätt kryper upp ur fickan och det är inte snyggt. Så blir det inte alls med jeansen så jag måste ha sytt konstigt... Sonen är dock nöjd!!

Imorse när jag lämnade sonen iförd sina nya jeans på dagis hörde jag på vägen ut hur sonen berättade följande för fröken i soffan:
Jag har nya jeans idag. Vet du - de har vi inte köpt. De har min mamma sytt!!! (med eftertryck)
Sen gick jag så jag hörde inte vad fröken svarade men det värmde mitt hjärta att sonen var stolt över mamma...

8 kommentarer:

LumLum sa...

Så snygga! Och kul att sonen är så stolt. :D

LinSar sa...

Du gör så otroligt proffsiga byxor

OttoPippi sa...

Du är härmed korad till JEANSDROTTNINGEN av mig!!

Morvern sa...

Hej! Tycker du syr så himla fina grejer (de här jeansen är sååå snygga!), så när jag fick en utmärkelse o därmed chansen att länka 7 bloggar så ville jag ta med din blogg. Hoppas det var ok?

rino sa...

byxor är svårt, själv köper jag alltid...
vad välgjorda dina kläder ser ut att vara! Allt är jättesnyggt

HugOlle sa...

Verkligen proffsiga jeans. har inte vågat mig på at sy såna ännu. Då jag tycker H&M-slavarna gör det bättre än mig (tyvärr!). Jeans o strumpor är enda jag köper nu för tiden! Håller med OttoPippi. Du är numer jeansdrottningen...

Aleisa sa...

verkligen imponerat, har aldrig vågat att sy byxor, och jeans!!!!, oj, du är duktig och modig. ottobre köper jag och när det är byxor bara försätter titta vidare. tur att jag har flickor och de är klänning galna. 10 pöang för jeans drottingen!

Johanna o Hanna sa...

Hej.

Vi undrar om du skulle vara intresserad av att sälja dina handgjorda saker, eller om du har några secondhand saker du vill sälja, på hantverksmarknaden.com? Vi skickar med lite information nedan och hoppas att vi hör av dig snart. Webshoppen beräknas öppna den 1 november om allt går enligt planerna.

Hur fungerar det att sälja på Hantverksmarknaden.com?

När köparen har gjort en beställning skickas ett mail ut till säljaren med information om köparen. Ex. Maja ska sälja stickade tröjor, hon skickar in all information vi behöver om hennes tröjor. Hon vill lägga upp 5 tröjor i olika färger i vår webbshop och får betala 10/upplagd vara, alltså 50 kr. Vi lägger upp hennes tröjor på Webbshoppen. När köparen beställer en tröja skickar vi information om köparen till Maja.

Vem ansvarar för att köpet går igenom?

När Maja har fått köparens information tar hon själv kontakt med denne för att göra upp om köpet. Därmed är det köparen och säljaren som ansvarar för huruvida pengar förs över och varans kvalité. Om vi får information om att en säljare eller köpare har på något sätt inte uppfyllt sin del av köpet kommer vi att ta bort säljaren eller inte låta köparen handla hos oss något mera! Som säljare skriver man under ett kontrakt där man lovar att den information som står om varan på webbshoppen ska vara sann. Du som säljare bestämmer själv vilket betalningssätt som passar bäst vid försäljning.

Kostnader

Ni som vill sälja på hantverksmarknaden.com kontaktar oss på info@hantverksmarknaden.com. Ni får då ett formulär att fylla i med den information vi behöver av er. Vi tar ut en kostnad på 10/vara vi lägger upp som ska betalas i samband med registreringen av era varor. Vi tar ut denna kostnad för att täcka våra utgifter som webbhotell, domännamn, reklam osv. För 10/vara får din vara ligga uppe på hantverksmarknaden.com i 1 år. Om du inte fått sålt din vara inom ett år skickar vi ut ett mail och du kan då välja att ta bort din vara eller för endast 10 kr låta den vara kvar under ett år till. Om du har gjort en större produktion av en vara, (ex. stickade tröjor i likadant garn, samma färg med samma detaljer men i olika storlekar) betalar du endast 10 kr för 2, 20 kr för 4 etc.

Maila oss om du tycker att detta verkar intressant så kommer vi att skicka mer utförlig information till dig.

Varma hälsningar

Hanna och Johanna